KONYA / MERAM - İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu

Eyl

İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu ve Anaokulu olarak 2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı beslenme listemiz hazırlanmıştır.

Eyl

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Zaman Çizelgemiz hazırlanmıştır.

27-09-2023

Eyl

Okulumuzun Taşıma İhalesi sonuçlanmıştır.2023-2024 Eğitim Öğretim Yılında öğrencilerimizYalçınhan Turizm tarafından taşınacaktır.Tüm velilerimize önemle duyurulur.

Tem

" Let's Join Hands For the World" adlı Erasmus + projemiz kapsamında 15-19 Mayıs tarihleri arasında Yunanistan ve Kuzey Makedonya’dan ortaklarımızı konuk ettik.

Hafta boyunca;

-Türkiye eğitim sistemi hakkında bilgilendirmeler yapıldı.

-Okulumuzun yürütmekte olduğu çalışmalar hakkında sunumlar yapıldı.

-Okulumuzda ve okul dışında farklı workshop uygulamaları gerçekleştirildi.

-Konya Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ile işbirliği çalışmalarımız kapsamında ilimizde ve Türkiye genelinde çevre, geri dönüşüm ve iklim değişikliği konularında bilgilendirmeler, sunumlar gerçekleştirildi.

-Bilim Merkezinde ekolojik çevre ve yeşil çevre workshop uygulaması gerçekleştirildi.

-Kodlama Atölyemizde çevresel kirliliğe çözüm konusunda karikatür, hikaye ve poster oluşturma çalışmaları yapıldı.

-Dutlu Kır Doğa okulunda Herbaryum ve Oryantrink faaliyetleri gerçekleştirildi.

-Kapadokya, Mevlana Müzesi, 80 Binde Devri Alem Parkı, Sille, Kelebekler Vadisi vb. tarihi ve kültürel yerlere ziyaretler gerçekleştirildi.

-En önemli milli bayramlarımızdan olan 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlama programımız ve farklı etkinlikler ile milli değerlerimiz ve kültürümüz tanıtıldı.

-Muhteşem ev sahipliğimizde başarıyla tamamlanan ve bir hafta süren hareketlilik kurumumuzun uluslararasılaşma hedeflerinin gerçekleşmesi noktasında oldukça önemli bir hafta olarak paydaşlarımıza katkılar sundu.

Haz

Okulumuz öğretmenlerinden  Emine Özdemir ve Nadiye Derya Erdal tarafından yürütülen " Let s be friend. (Arkadaş olalım) " adlı e twinning projemizde sona gelindi.

Uzman psikolog Melek Alkış ın konuk olduğu webinarda öğrenciler arkadaşlığın önemini hikayeler ve etkinliklerle öğrendiler.

Proje sonu sertifikalarını alan öğrenci ve velilerimiz projenin çocuklara çok olumlu katkıları olduğunu belirterek tüm katılımcılara teşekkür ettiler.

May

3-C ve 3-D sınıfımızın Sille' nin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıdığı; mum yapım atölyesinde keşfetmeyi, yaparak yaşayarak öğrenmeyi deneyimlediği, veli katılımlı çok verimli bir etkinlik oldu.

May

2-H sınıfımızın Sille' nin tarihi ve doğal güzelliklerini yakından tanıdığı; mum yapım atölyesinde keşfetmeyi, yaparak yaşayarak öğrenmeyi deneyimlediği, veli katılımlı çok verimli bir etkinlik oldu.

May

Afet (deprem, sel vb. ) durumlarında zamanında ve bilinçli yapılan ilk yardım müdahaleleri can kayıplarının önlemesi açısından son derece önemlidir.Bu bağlamda Zeynep ALTUNHAN öğretmenimizin mentörlüğünde;2C sınıfı öğrencileri şiir okudular.

3-F sınıf öğretmeni Fatma DİRİL, 4-F sınıf öğretmeni Leyla ASLAN, 4-G sınıf öğretmeni Yasemin ARSLAN ve 4-H sınıf öğretmeni Leyla ÜNÜVAR' ın  öğrencileri “Dış Kanamalarda İlk Yardım” - “ Kırık (ön kol tespiti), Çıkık (omuz) ve Burkulmalarda (bilek ve ayağın tespit  uygulaması) İlk Yardım” senaryolarını oyunlaştırarak bizlere sergilediler.

Amaçları  doğru ilk yardım becerileri kazandırmak ve toplumda ilk yardım bilinci oluşturmak olan öğrencilerimizi ve öğretmenlerimizi tebrik ederiz.

Müzik Öğretmenlerimiz Nagehan YAĞCI ve Özgec Can İRİOĞLU

Müzik Öğretmenlerimiz Nagehan YAĞCI ve Özge Can İRİOĞLU

Müzik Öğretmenlerimiz Nagehan YAĞCI ve Özgec Can İRİOĞLU

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız görülmeye değerdi. Çok coşkulu geçen programda hem çocuklar hem de veliler keyif aldı.

Nis

Gülce AY - Begüm BÜYÜKDEDE - Zeynep Berra ŞENER;  Özge Can İRİOĞLU öğretmenimizin, Gül BULUT-Alime Sıla UĞRAŞIR Nagehan YAĞCI öğretmenimizin öğrencileri olarak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programımızda çok güzel performans sergiledi.Öğrencilerimizi, öğretmenimizi ve velilerimizi tebrik ederiz.

"Korkma, sönmez bu şafaklarda yüzen al sancak;
Sönmeden yurdumun üstünde tüten en son ocak.
O benim milletimin yıldızıdır, parlayacak;
O benimdir, o benim milletimindir ancak."

İşte bu dizeler ile başlayan İstiklal Marşı'nın ilk kıtasında, bu ülkede nefes alan tek kişi kalsa dahi, ülke için umut ışığının sönmeyeceğine, bu ülke alçakların hayasızca istilasından, her ferdinin göğsünü siper etmesi ile nasıl kurtulmuşsa, bundan sonra da aynı anlayışla hareket etmeye devam edeceğine olan inancını belirtmiştir Mehmet Akif.

Ve Mehmet Akif, vatanın geleceği olan sizlere olan inancıyla da,  bundan sonra sonsuza kadar Türk bayrağına ve Türk milletine yok olma, yere düşme, yeryüzünden silinme şeklinde bir tehlike yoktur. Türk bayrağı ezelden beri hür yaşamıştır, bundan sonra da hür yaşamak hakkıdır. Hakk'a tapan Türk milleti de istiklali hak etmiştir, anlamına gelen İstiklal Marşı'nın şu son dizelerini yazmıştır:

"Dalgalan sen de şafaklar gibi ey şanlı hilâl!
Olsun artık dökülen kanlarımın hepsi helâl.
Ebediyen sana yok, ırkıma yok izmihlâl:
Hakkıdır, hür yaşamış, bayrağımın hürriyet;
Hakkıdır, Hakk'a tapan, milletimin istiklâl"