Kurum Adı : İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu
WEB Adresi : http://ihakkikonyaliio.meb.k12.tr
Adres : Alpaslan Mahallesi Güneybağ Sokak No 2 Meram / KONYA

VİZYON
İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu olarak; Öğrencilerimizin kendilerini gerçekleştirerek muasır medeniyet seviyesine ulaşmak.

MİSYON
İbrahim Hakkı Konyalı İlkokulu olarak: • Biz; bütün öğrencilerimizin öğrenmelerini sağlamak, onların bilgili, becerili, kendine güvenen bireyler olarak yetişmelerini sağlamak ve onlara 21. yüzyılın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazandırmak için varız. • Amacımız; sevgi, saygı ve güven ortamında "başarma azmi" ve "geleceği şekillendirme sorumluluğu" ile mükemmele ulaşmak için çalışmak, sürekli gelişimle öncü olmaktır.

Öğretmen Sayısı : 52
Rehber Öğretmen Sayısı : 0
Öğrenci Sayısı : 1170
Öğretim Şekli : Okulumuzda 1-2-3-4. sınıflarda Sabahçı, Anasınıfları ve özel eğitim sınıflarında ikili öğretim uygulanmaktadır.
Ders Başlama ve Bitiş Saati : Kış saati uygulamasında; Sabahçı devre 7:10-12-10 (1-2-3-4.Sınıflar) Öğleci devre 12:20-17:20 Yaz saati uygulamasında; Sabahçı devre 07:00-12:00 Öğleci devre 12:20-17:20
Derslik Sayısı : 39 Atölye-İşlik Sayısı : 0
Fen Laboratuarı Sayısı : 0 BT(Bilgisayar) Sınıfı Sayısı : 0
Resim Sınıfı Sayısı : 0 Müzik Sınıfı Sayısı : 0
Yabancı Dil : İnternet Bağlantısı : ADSL (4 Mbit)
Hazırlık Sınıfı
Misafirhane
Kantin
Revir
Bahçe
Lojman Sayısı : 0
Lojman Bilgisi :
Pansiyon Bilgisi :
Isınma Şekli : Okulumuz kaloriferle ısınır.

ULAŞIM BİLGİLERİ
İl ve İlçe Merkezine Uzaklık : Okulumuz Meram ilçesinde olup şehir merkezine 4 km´dir.
Ulaşım : Okulumuza Alaaddin ve Kültürpark duraklarından 23 ve 24 numaralı otobüslerle ve Karatay Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü´nün bitişiğinde yer alan Karaman Cd. üzerinden B.Aymanas minibüsleri ile ulaşım sağlanmaktadır.
Servis Bilgisi :
Yerleşim Yeri Bilgisi :

İSTATİSTİKLER
Kontenjan Bilgileri : Okulumuza her yıl 250 1. sınıf kontenjanı, 120 öğrencilik anasınıfı kontenjanı bulunmaktadır.
Taban-Tavan Puan Bilgileri :
Okulun YGS/LYS Başarı Durumu :
LYS'de Öğrenci Yerleştirme Yüzdesi :

OKULUN SOSYAL VE KÜLTÜREL ETKİNLİKLERİ
Sportif Etkinlikler : Geleneksel Çocuk Oyunları kapsamında Seksek, Mendil Kapmaca, Kaleli Yakan Top gibi oyunlar oynanmakta ve yarışmalara etkin katılım sağlanmaktadır.
Bilimsel Etkinlikleri :
Proje Çalışmaları : "O, Oku buyurdu, okuyorum" sloganıyla her akşam öğrenciler ve veliler saat 20:00´de 30 dk kitap okuyoruz.
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : Erasmus + projelerine başvuru yapılmıştır. Okulumuzda etwinning projeleri yapılmaktadır.

DİĞER HUSUSLAR
: